Ett fruktansvärt kulturellt inlägg

Kulturnatten igår var riktigt trevlig och jag gick tillsammans med Tobias runt och kollade på lite olika saker. Först hade jag tänkt dra till Rififi på deras club hellectro-grej men efter att jag känt den bitande kylan utomhus så omvärderade jag tanken på att gå ända dit hemifrån och tillbaka. Så jag gick och kollade på Lorenzo Sessions när de spelade på det icke så gott beryktade Café Zity men det blev trots det väldigt bra. Sen sprang vi runt på lite olika konstutställningar, något ställe där det visades kortfilmer och slutligen ett ställe där några människor spelade bluegrassmusik med låtar bl.a. från O' Brother Where Art Thou. Kvällen avslutades med att titta på Brainchild som spelade på BGs och kanske inte enligt mig är särskilt bra men fruktansvärt skickliga musikaliskt sett. Bang.

Så idag togs jag tillbaka till the old days då jag träffade Peter, Jorge, Daniel och Tobias och spelade TV-spel hemma hos Daniel precis som förr. Både Wii och old-school Super Nintendo. Good times, good times och nu äter jag apelsin så ännu är inte hoppet helt ute.


Skridskor och jobbsökande

Igår såg jag filmen The Imaginarium of Doctor Parnassus som var ganska nice även om den inte var en film som direkt förändrade min världsbild. Små-artsy á la Hollywood men Tom Waits var fantastiskt bra i den så den var helt klart sevärd.

Men denna dagen så stack jag istället ner till sjön med min termos och åkte skridskor tillsammans med Aude och Tobias. Sen tog vi en paus och drack varsin kopp kaffe. Riktigt trevligt var det och isen var faktiskt helt okej att åka på trots att den var lite gropig. Det var senast förra vintern som jag åkte skridskor förra gången så det var riktigt kul och imorgon väntar en prestigefylld Wii Tournament.

För att vara duktig så sökte jag också ett jobb idag och ska förhoppningsvis ha bombarderat världen med jobbansökningar och snackat med Folktandvården om ett Frisk Tandvård-avtal innan veckans slut. Får se om det blir någon ordning med mitt liv snart.


Tom Waits, gudomlig i rollen som djävulen i The Imaginarium of Doctor Parnassus.

Vinst, fika, tristess

Idag vann jag tjugofem kronor på en trisslott efter att jag lovade Erik att ta med honom på en resa om jag vann tjugofemtusen i tjugofem månader. Men ödet ville annorlunda och jag konfronterades med meningslösheten i att köpa en lott och vinna lika mycket som den kostade. Tråkigt!

Annars var det riktigt trevligt att ta en fika med Erik och sedan dricka lite te hemma hos mig och prata. Så nu har jag bestämt mig för att imorgon förmiddag ta mig ut till universitetet för att plocka upp min tenta och sedan gå till den ökända arbetsförmedlingen för att ännu en gång registrera mig som arbetssökande. Sen får vi se om jag orkar leta upp några fler möjliga arbetsgivare som jag kan skicka mitt CV till. Arbetsmarknaden känns ju inte överdrivet öppen för någon med så få meriter och kontakter som mig.

Hard Boiled Wonderland and the End of the World är för övrigt en väldigt bra bok som jag kan rekommendera idag, av den fantastiske Murakami. Läste ut den igår och kände mig lite förvirrad men samtidigt väldigt nöjd med den.

Tråkigt inlägg men det reflekterar väl min sysslolöshet de senaste dagarna ganska bra. Mycket tankar kring sommar och speciellt festivaler får mig att fortsätta vilja gå upp tidigare på morgonen för att jag ska kunna göra någonting om dagarna förutom att gå runt i något slags halvslumrande tillstånd. Tråkigt att vara sysslolös men det kommer bättre tider för mig fo' sho!

I brist på annat, shadow possesion jutsu:

The Weight

Nu när tentan varit färdig och inskickad sedan fem dagar tillbaka så blir jag tvungen att hitta någonting annat att sysselsätta mig med. Skrev ett CV igår som jag ska låta min bror läsa igenom när han kommer hem för det känns inte som att CVn eller arbete riktigt varit mitt område i livet hittills. Sen ska jag självklart låta mitt CV studsa runt bland alla arbetsgivare som verkar rimliga. Kan bli bra. Kan bli ingenting, we'll see.

Så det verkar som att jobb är det som jag borde satsa på i vår, och körkortet såklart som hänger över mig som någon slags ständigt vakande illavarslande skugga. Jag kollade runt lite på kubanska ambassadens hemsida men för att få studentvisum där var man tvungen att skicka en massa dokument översatta till spanska som dessutom skulle vara godkända av den och den myndigheten. Känns som att man kanske behöver lite mer planeringstid då. Blä. Får väl försöka hitta på någonting kreativt med min vår i alla fall bortsett från att arbeta.

Då avslutar vi lite fint med månadens låt enligt min bror som jag inte kan göra någonting annat än att stödja i sitt beslut, för det är en riktigt grym låt:


Here we go again

Nu kliver vi alltså in i 2010-talet, det årtionde som ska tillhöra min ålder eftersom jag faktiskt fyller tjugo i år och då är gammal för att möjligtvis uträtta någonting och tas på allvar för det. Så nu kan jag bli fantastiskt framgångsrik, gå min egen väg och göra karriär! Men det vill jag inte. Kanske uträtta någonting men inte göra karriär. Bli känd eller göra karriär; det skulle vara det sämsta någonsin för mig, möjligtvis semikänd som en bra man inom någon slags undergroundkultur men inte känd inom media. Och karriärmänniskor slaktar sina vänner för att vinna social status - kiss på er!

Istället börjar jag med att dyka ner i den isolering som det för en som mig innebär när man har en hemtenta att skriva. Jag har skrivit en av frågorna och plöjt igenom ganska mycket av materialet till nästa fråga så jag är åtminstone på väg mot målet. Så länge som jag är klar innan deadline så är det finemang.

Så för att fira det nya årets inträdande lite så här i efterskott så lägger jag upp denna bild där jag tindrar så smått med ett tomtebloss:



Låt den bli en ledstjärna för det nya året! Nu ska jag sova för att vakna upp till en ny underbar tentadag imorgon. Good night!


RSS 2.0