God jul

Granen är klädd, det ligger fortfarande en massa snö ute och de allra sista julklapparna slås in. Kommer bli en mysig julafton, god jul!




Pulka & le jeulklapps

Igår åkte jag pulka tillsammans med Erik med en otrolig massa kläder på mig. Det var femton minusgrader ute och en massa snö i backen men vi riktade ändå några klagomål mot dagens ungdom; ingen bygger gupp som vi gjorde på vår tid. Vi kunde lägga flera timmar på att göra stora gupp som man kunde hoppa och slå sig på men dagens kids hade bara lyckats göra några små. Men vi var nöjda ändå och efter vi åkt ett tag gick vi honom och drack lite varm choklad.

Nu är alla julklapparna klara, alla rim skrivna och jag känner mig väldigt redo för julen. Jag spårade ur fullständigt med ett paket och gestalter som kommer återfinnas bland klapparna är bland annat Seaman och Jafar. Det kommer bli en bra jul.


Mer julstämning

Så nu när snön kommit och julafton drar sig närmare så kändes det som att det var dags att skapa lite mer julstämning. Jag, Daniel, Peter och Tobias samlades då hemma hos mig, bakade pepparkakor, drack glögg och hade det mysigt.




Rawr says Monster-Daniel.


Första omgången smått missbildade pepparkakor var klar och redo att ätas.



När vi gjorde den andra plåten med pepparkakor så skapades en väldigt stilmedveten herre med flera looks att välja mellan. Något av ett mästerverk faktiskt.


Which one do you prefer?

Efter att vi alla blivit lite skönt illamående av alla pepparkakor bestämde vi oss för att sätta oss och spela något sällskapsspel. Trivial Pursuit blev det och vi låg förmodligen närmare barnfrågorna i kunskap än vuxenfrågorna men vi kämpade på ändå. Så fick Daniel och Peter varsin bok av mig och Tobias i julklapp med.



De blev väldigt glada för böckerna of course och julmyset slutade som en fin liten saga. Efter det har jag mest spenderat min tid med att titta på musikhjälpen, den ultimata underhållningen just nu. God jul!


Äntligen snö

Jag vaknade upp efter en lång natts sömn idag och blev väldigt glad när jag upptäckte att det var fullt med snö därute. För mig är snön förmodligen den bästa saken med hela vintern eftersom den lyser upp i det annars ganska deppiga mörkret och möjliggör saker som snöbollskrig, pulkaåkning och allehanda snökonstruktioner. Det känns ganska svårt att bli missnöjd när man går ut och trädgården ser ut så här:






Willy, numera frisk från sin kennelhosta var ute och åt lite snö.

Så för att fira snöns ankomst så byggde jag en liten snölykta som kunde lysa upp lite. Den blev senare nedtrampad av en av hundarna men jag kände att det mest var tanken som räknades.



När jag kom in igen satte jag mig med Paul Auster's New York trilogin, drack en kopp kaffe och åt ett par pepparkakor.



Så för att toppa av det här inlägget så vill jag propsa för Musikhjälpen som började i P3 igår och just nu är i full gång med att sända olika liveuppträdanden, låtar som man får önska för femtio kronor styck och andra allmäna påhitt för att samla in pengar. Alla pengarna går till att bekämpa malarian som skördar massor av liv dagligen. Programledarna är Christer, Ametist och Timbuktu som ska sända dygnet runt fram till den 20:e december. Väldigt kul och underhållande program som samtidigt gör någonting för en god sak, SVT2 sänder direkt från platsen 00.00-17.20 varje dag och annars sänds det ju som sagt dygnet runt i P3 fram till den 20:e. Om ni inte gjort det redan så kolla in det!

The Black Mamba adventure

Fantastiskt äventyr igår med Peter, Alice och the Black Mamba. Trots att vi fick ta på oss överflödigt med kläder för att klara av kylan så blev det som alltid med äventyren en stor succé.







Och sedan den tveklöst mest psykande bilden som togs under hela kvällen:



Mer än så behöver inte sägas.

Julstämningen närmar sig

Första jullåtarna har frivilligt spelats, jag har gjort klart min glögg som säkert kommer smaka fantastiskt och igår bakade min mamma massa fina saker. Glöggen är tyvärr i en Finlandia vodka flaska som kändes väldigt ojulig och tråkig att fota så jag sket i det. Men om en glöggkväll när som helst (t.ex. den 19:e) skulle poppa upp så är jag mer än redo. Good good!




Glögg

Ikväll har jag banne mig satt till lite glögg, ingen mindre än Pappa Linnés glögg, utefter ett gammalt recept som min mor hade i sin lilla receptbok. Finns massa fina recept av den gamla skolan i den. Glöggen ska stå i ett dygn så imorgon kan jag fixa resten och låta den stå och dra sig ett par dagar till innan det blir dags för provning.



Sedan drack jag lite av Blossas glögg med smak av mandarin och läste lite i Theodor Kalifatides bok Mödrar och Söner. Helt klart en fridfull kväll.


Ingen Pete i Malmö

Kom hem från Malmö för någon timme sedan, gjorde varma mackor och dog i soffan medan jag tittade på South Park. Sjukt skönt eftersom jag fortfarande kände mig sliten efter igår. Pete Doherty lyckades tyvärr inte ta sig till KB så istället beslutade jag, Erik, Matilda och Moa oss för att dra nytta av Malmös uteliv.

Vi började med att sätta oss och dricka några öl på det härligt sunkiga Formule 1 hotellrummet som Erik och Matilda bokat och drog oss sen ner mot Möllan. När vi sedan var där gick vi till någon pub och någon klubb och trots att Pete inte kom så blev det en grymt kul kväll ändå. Så slutligen somnade vi alla fyra på samma hotellrum som kvällen börjat på och kvällen var helt enkelt fulländad.

Tidigare under dagen fick jag träffa Emmy och hennes vänner som pluggar i Lomma som jag sedan käkade lunch tillsammans med. Vi hade väldigt kul trots att den stackars Emmy var lite sjuk.

Nu känns det ändå ganska skönt att vara hemma och det känns som att jag kommer lägga mig ganska tidigt ikväll för att komma ikapp med sömnen för helgen. Veckans kuriosa får bli att jag nu fått det första hålet i en av mina blå vantar. Får se hur länge de överlever.


Dein svikare! Får se om jag återvänder i januari för att hoppas
på att han faktiskt kommer.


Tofta ikväll, Malmö imorgon

Idag introducerades jag för delkurs nummer fyra, den s.k. TV-kursen som handlar mestadels om media och kritiskt tänkande kring det. Verkar väldigt intressant och vi fick se ett debattprogram från 80-talet som handlade om alla de nya våldsamma skräckfilmerna som började hyras ut. Folket samlades med uppfattningen att detta måste totalförbjudas och vår dåvarande kulturminister kände att jamen det här får mig otänkt att tänka på ett passande bibelcitat som gick ungefär: "...hänga kvarnsten runt halsen på dem och sänka dem i sjön". Detta handlade då om skräckfilmernas ansvariga utgivare och kändes för människorna i studion uppenbarligen helt naturligt i sammanhanget och ingen kritiserade honom för det. Fantastiskt att se hur människorna förenas i någon slags masspsykos mot det nya mediet.

Ikväll ska jag i alla fall hem till Pär på någon slags bjudning och imorgon sticker jag till Malmö och tittar på Pete Doherty. Ska bli sjukt kul!

Annars är the latest news på hundfronten att också Willy har smittats av kennelhostan och hostar nu han också. Hoppas de blir friska snart och slutar vara ledsna.


Imorgon kan jag peta på Pete. Höhö.

December

Numera lyssnar på Kinesiska Muren en gång om dagen. Jag har inte funnit syftet till att jag gör det ännu men på något sätt kommer det säkert att göra mig till en bättre människa. Det är den första december men det känns som att det lika gärna fortfarande kunde september. Jag har gradvis slutat att sova så oerhört mycket nu och mina vardagliga, meningslösa drömmar har hållit sig borta ett tag. Så det känns ju bra.

En viss sysslolöshet täcker dagarna nu när tentan är ur vägen och jag får inte särskilt mycket gjort. Imorgon ska jag i alla fall träffa Erik och Malin, på fredag startar den nya delkursen och på lördag drar jag till Malmö och kollar på Pete Doherty. Kommer bli väldigt bra!

Tankar om våren dyker upp och slås bort men jag har börjat fundera på att en resa till Kuba kan vara ett väldigt bra alternativ. Jag är definitivt sugen på att plugga mer på universitet, förmodligen nästa höst så jag får se om jag kan hitta något bra att hoppa på. Det är som vanligt ganska ostrukturerat i mitt huvud men det är kanske lite så jag vill ha det också. Känns inte helt okej att göra någon slags långsträckande livsplan när man är nitton år.

Hittade en fantastisk bild som absolut inte passar in men det gör ju inget annat heller så here goes!


RSS 2.0