Det är synd om Zebulon

Ja, nu är det verkligen synd om Zeb. Han är sjuk och ligger på sin fäll och hostar hela dagarna. Kennelhosta hette det tydligen. Han som är en sån snäll liten varelse som egentligen bara vill äta lite mat förtjänar verkligen inte det här. Hoppas det går över snart och att inte Willy blir smittad. Get better, Zeb!

FUN

F is for friends who do stuff together,
U is for you and me,
N is for anywhere and anytime at all down here in the deep blue sea.


Spongebob, el conquistador del mundo!

Igår firade jag, Pär och Tobias bastuns dag med att basta och dricka ett par Lapin Kulta i sann finsk anda och idag spelade jag en låt på studiefrämjandets avslutning. Det var nice men nu måste jag ta tag i allt och skriva klart tentan. Kommer bli en sen kväll. Kunde behövts lite mer FUN. "Hah"

Tenta tenta tenta tenta

På med "spy-ord"-läget - och så skriver vi! Hemtentan i full gång; skriver om Bergmans liv, läser i kurslitteraturen som jag refererar till hela tiden och rastlöshetsdricker te. Good times? Nja. Men imorgon ryktas det om att det är bastuns dag och det måste ju självklart firas!

Läste klart första delen av New York-trilogin, Stad av glas, idag. Väldigt underlig men väldigt bra. Man kanske skulle kunna säga "Funny, but also sad and wise" om man vore skribent för New York Times.


New York-trilogin av Paul Auster. Bra bra, läs!


Drömmar utan innehåll

Right, så på sista tiden har jag haft ganska underliga drömmar. Men inte för att de är absurda eller surrealistiska utan istället för att de känns väldigt verkliga men samtidigt fullständigt meningslösa. Till exempel idag drömde jag att jag hade hängt upp mitt hänglås på något ställe och gått därifrån, sedan insett att jag behövde det för att låsa fast en annan sak så då spenderade jag resten av drömmen på att bara leta efter mitt hänglås. Jag var inte ens panikslagen utan bara inställd på att "ja nu ska jag hitta mitt lås". I en annan dröm körde jag bil trots att jag inte har något körkort och i en annan hjälpte jag min bror göra en toga av ett lakan.

Det finns ju ingen innebörd överhuvudtaget men ändå fortsätter jag drömma de här mediokra drömmarna. Eftersom de är så färglösa har jag svårt att alltid minnas vad som jag drömt och vad som hänt på riktigt. Jag tror jag måste sluta sova så mycket som jag gör nu för det är när jag sover de där sista timmarna jag egentligen borde gått upp på som de här meningslösa drömmarna kommer.

Om jag ska fortsätta ha så mycket drömmar så vill jag ha mera färg och absurditet! Typ att kattbussen kommer och hämtar upp mig, det vore fett.

 

Förresten en eloge till TV4 Film som för första gången under dess existens igår lyckades visa en bra film; I Heart Huckabees. Titta ni kan ju!

Vem var det nu som byggde den kinesiska muren?

Lite tungt kändes det att cykla genom Växjös citykärna och inse att ingenting förändrats under de senaste fem åren. Men skit samma, när jag senare satt på bibliotekets fik med en kopp kaffe kändes det bättre och när jag nu sitter här och ska skriva någonting talande är jag helt övertygad om att det kommer bli en bra kväll. Sitter och smuttar på en känslig liten säsongsöl och lyssnar på lite nice musik.

Det sägs att vintermörkret dödar optimismen och den oerhört tillförlitliga källan aftonbladet skriver att det är farligare än att röka men jag tänker inte låta det komma åt mig! Min duffel jag beställt har kommit idag också så jag ska cykla och hämta den alldeles strax. Så jag fattar inte varför vi ska vara bittra bara för att omgivningen blivit det? Jag har all anledning att fortsätta vara glad och det tänker jag fortsätta med. Till och med hemtentan won't bring me down!

Veckans låt är tveklöst Kinesiska Muren där Evert Taube gammal och gaggig pratar om hur Chi-Huang-Ti lät bygga kinesiska muren och bränna alla böcker i Kina. Skitdålig men samtidigt en helt fantastisk låt:


Första steget mot det jag borde göra

Som bekant med mig funderar jag väldigt mycket på vad jag borde göra men gör samtidigt mest av det jag har lust med. Nu i alla fall har faktiskt viljan och det jag borde kommit till en första försoning så jag ska fullständigt sluta spela det mycket destruktiva spelet World of Warcraft som börjat ta upp dumdristigt mycket tid. Så WoW är kiss helt enkelt och nu ska jag sluta hålla på med kiss över huvudtaget för det är inte min grej.

Istället ska jag lägga min nyfunna fritid på att läsa böcker, både skönlitteraturen som jag vill läsa och kurslitteraturen som intresserar mig och jag borde läsa. Det blir ju alltid lite traggligt när det är facklitteratur som man ska plöja igenom en väldig mängd av. Annars blir det att dricka te med freunds, spela gitarr och springa iväg på äventyr. Sounds good, yes. Imorgon får vi en hemtenta till också så det lär knappast bli några problem med att hålla mig sysselsatt.

Kul film såg vi idag, den store elake Bergmans Smultronstället med den gamle gubbstrutten Victor Sjöström i huvudrollen. Handlade mest om dödsångest som jag lyckligtvis inte lider av men det var gestaltat på ett skickligt sätt. Duttig Bergman!


En fantastisk cap ur Smultronstället.

En guide till livet

Igår hängde jag hemma hos Felicia med lite människor och fick senare på bussen hem den fantastiska mängd fördomar kring bönder jag har bekräftade. På ett sätt kändes det ju bra att mina fördomar inte skilde sig så oerhört mycket från verkligheten men å andra sidan kändes det ju lite tragiskt att den pastischerade, stereotypa bild jag hade åtminstone på Gemlabussen stämde. Ja, vad gör man då? Idag bestämde jag mig för att helt enkelt inte bry mig så mycket och lyssna på den mycket känsliga spellista med fransk musik som Victor satt ihop. För övrigt är Latin Grammy Awards grymt kul att titta på.

Ännu en vecka av studier väntar, en ny hemtenta ska delas ut och för att illustrera min känsla inför detta citerar jag det mest intetsägande jag läst denna vecka, nämligen ett omdöme om boken Blind Willow, Sleeping Woman:
"Funny, but also sad and wise."

Tänk på det när ni behöver några riktlinjer i livet!


En timme och fyrtiofem minuter av en människas liv där det inte händer särskilt mycket

Multiplicera det med fem så har man en ganska genomsnittlig dag i mitt liv. Idag har delkurs nummer tre satt igång på universitetet och den fortsätter i den förra delkursens stil med film i en historisk kontext. Den nya läraren verkar bra och kan jämföras lite med läraren Manne om man tog bort obehagligheten hos honom och gav hans många paranteser en poäng och ett faktiskt innehåll.

Förutom föreläsningen där vi bland annat diskuterade neorealismen så åt jag lunch med Tobias och Alice. Tillsammans diskuterade vi det bästa sättet för oss att provocera människor på. Ännu har vi inte kommit fram till någonting riktigt konkret men i efterhand kom Alice med en idé som vi kan testa. Jag väntar fortfarande på att mina Murakami-böcker ska anlända så att jag åtminstone delvis kan provocera Peter och Felicia genom att inrikta mig så mycket på en enskild författare.

Eftersom jag inte har någon mer relevant bild att lägga upp och ändå måste enligt bloggandets alla principer så postar jag en poserande katt:


Frihet (igen)

Tentan är klar och jag kan nu göra vad jag vill utan att känna att den alltid hänger över mig. Slarvade förmodligen lite med en av uppgifterna men det får bli så. Sjukt skönt!

Mer Murakami

Idag väckte Alice mig genom att ringa och fråga om jag ville äta lunch med henne så efter att jag klagat lite om att jag har min tenta att skriva på och att hon övertalat mig så möttes vi på Tam Nak och åt vårrullar. Just nu är jag i färd med att skriva på tentan vilket går lite sådär, det känns frustrerande att man måste referera hela tiden och hitta just det rätta stycket där "svaret" står. Tidskrävande men inte särskilt svårt, som Aude igår uttryckte det.

I alla fall har jag precis beställt fyra böcker eftersom jag sedan ett tag läst ut alla mina Murakami-böcker. Sen så blev jag lockad eftersom det var ganska billigt och fraktfritt för studenter på CDON. De jag beställde var i alla fall dessa:









De får representera mitt ljus i tunneln just nu medan jag försöker hitta rätt i all kurslitteratur och klara av den här tentan. Sen kan jag läsa dem och se om de är lika fantastiska som de böcker jag läst av honom innan. Back to work!

Klagar lite för att distrahera mig

Jag har inte satt igång med tentan ännu men istället har jag tillsammans med mina bröder tittat på två dåliga filmer; Outlander och The Spirit. Outlander var en ganska väntad flopp men eftersom det både fanns svärd och vikingar i den så var den ett måste. The Spirit däremot var ett wildcard som verkade gå i Sin City's anda men misslyckades totalt. En del snygga texturdetaljer men sjukt kass dialog och mascaran som Samuel L Jackson hade fick honom snarare att se ut som en misslyckad transvestit istället för en ond skurk. Så titta inte på de filmerna om ni vill se någonting bra! Då kan ni istället titta på t.ex. Sleepy Hollow som både är en bra film och passar bra in med Halloween-tiden med den huvudlöse ryttaren och allt. Peace!


Sleepy Hollow av den fantastiske Tim Burton.

RSS 2.0